1 Home > 2 Merken > 3 Mondhygiëne > 4 Listerine
Listerine® Logo
Voor een TOTALE mondhygiëne

De oorzaak van alle kwaad: tandplak

Miljarden bacteriën. Zoveel micro-organismen leven er in onze mondholte. Deze bacteriën zullen een laagje op de tanden vormen. Het laagje dat uw tandarts of mondhygiënist tandplak noemt. Wanneer we ze onder controle houden, leven bacteriën in perfect evenwicht met speeksel en mondslijmvlies. Maar als de natuurlijke balans verstoord wordt, bijvoorbeeld door slechte eetgewoontes (veel suikers) of een slechte mondhygiëne, kan een erge vorm van tandplak zelfs tandvleesontsteking of tandverlies veroorzaken. Een goede mondhygiëne is dus aangewezen.

 

Waarom LISTERINE®?

Tandenpoetsen alleen is niet voldoende
Het is wetenschappelijk bewezen dat u met poetsen en flossen alleen slechts 25% van uw mond bereikt. Door na het poetsen na te spoelen met LISTERINE® mondspoeling pakt u die andere 75% aan. Een mondspoeling bereikt immers de plaatsen waar u met uw tandenborstel niet komt: tussen de tanden, aan het tandvlees en op de tong. Het helpt tandplak verminderen en behoudt de goede conditie van uw tandvlees. Een reeks krachtige voordelen waarvan u na 30 seconden spoelen al meteen de eerste resultaten voelt.

 

In 3 stappen naar een optimale mondhygiëne

Een goede dagelijkse mondverzorging is essentieel om uw tanden en tandvlees gezond te houden en kan bereikt worden middels drie gemakkelijke stappen.


Stap 1: Tandenpoetsen
Poets 2 x per dag 2 minuten met een zachte tandenborstel en fluoridetandpasta.

 

 

 Stap 2: Interdentaal reinigen
Reinig 1 x per dag de oppervlakten tussen uw tanden met flossdraad, tandenstokers of ragers.

 

 

 

 

 

Stap 3: Spoelen met LISTERINE®
Spoel 2 x per dag 30 seconden met 20 ml LISTERINE® na het tandenpoetsen en interdentaal reinigen.

 

 

 

 

 

Indien u LISTERINE® voor de eerste keer gebruikt, kan het zijn dat u de smaak vrij sterk  vindt, maar hier raakt u gewend aan. Gebruikers die de smaak te sterk vinden kunnen de spoeltijd geleidelijk aan opbouwen met 10 seconden tot de optimale spoeltijd van 30 seconden.
 


Vervolledig deze 3 stappen met een regelmatige controle bij de tandarts of mondhygiënist.

 

 

 

 

 

LISTERINE®: een assortiment aangepast aan uw behoefte

LISTERINE® heeft een uitgebreid assortiment mondspoelingen met antibacteriële eigenschappen dat, door zijn formule op basis van 4 essentiële oliën, tandaanslag helpt bestrijden en slechte adem helpt voorkomen. De verschillende varianten van LISTERINE® beantwoorden aan de persoonlijke behoeften van elkeen.

 

Ontdek op de LISTERINE® website welke variant het best geschikt is voor u. Klik hier voor meer informatie.

 

Klinisch getest en aangetoond.
LISTERINE® bestaat al sinds 1894 in de Verenigde Staten en draagt het kwaliteitslabel van de American Dental Association. Talrijke studies hebben aangetoond dat LISTERINE® de ideale derde stap is in de dagelijkse mondhygiëne.

Ook in Nederland is de mondhygiënische werking van LISTERINE® wetenschappelijk aangetoond en wordt de werking van LISTERINE® erkend door het Ivoren Kruis.

 Verdere informatie over mondhygiëne vindt u op de website van LISTERINE®.