1 Home > 2 Merken > 3 Huisapotheek > 4 Allergie

Allergie

Een allergie is een overdreven reactie van ons immuunsysteem op stoffen (ook wel allergenen genoemd) die helemaal niet schadelijk hoeven te zijn, zoals pollen, huisstofmijt of huidschilfers van huisdieren. Pas na regelmatig contact met deze allergenen kunnen allergische reacties optreden.

Er zijn verschillende vormen van allergie die in meer of mindere mate seizoensgebonden zijn:


Hooikoorts
Hooikoorts, ofwel pollenallergie, is de meest voorkomende vorm van allergie. Een groot deel van de bevolking heeft dan ook last van deze seizoensgebonden allergievorm. Hooikoorts wordt veroorzaakt door pollen van planten, bomen en grassen of sporen van schimmels. Hooikoorts is te herkennen aan een branderig, jeukend gevoel in neus en keel, een loopneus, niesbuien en waterige, gezwollen rode ogen. Hooikoorts is niet beperkt tot het platteland; ook stadsbewoners hebben er last van.

Huisstofmijtallergie
Veel mensen hebben last van huisstofmijtallergie. Bij deze allergiesoort worden de antilichamen gevormd tegen de mest van de huisstofmijt; de mestdruppels bevatten een krachtig allergeen.Voornamelijk in de zomer kunnen huisstofmijten goed gedijen, maar in warme, vochtige huizen overleven ze zelfs de koudste maanden. Ze komen vooral voor op matrassen, hoofdkussens, beddengoed, vloerbedekking en gestoffeerde meubelen.

 

Allergie voor huisdieren
Huisdieren scheiden ook heel wat stoffen af die bij veel mensen allergische reacties kunnen oproepen. Deze kunnen zich bevinden in het speeksel, de ontlasting, de urine en zelfs in de vacht en dit bij zowel honden, katten, paarden als konijnen, cavia’s, ... Concrete symptomen zijn onder meer rode, gezwollen ogen, veel niezen en jeuk.

Netelroos
Tot slot kan bij rechtstreeks contact met een allergeen ook netelroos ontstaan. Deze aandoening is te herkennen aan jeuk, zwellingen, roodheid of schilfervorming van de huid. Een voorbeeld van een frequent voorkomende oorzaak is nikkel in sieraden.


Hoewel de oorzaken van allergie talrijk zijn, hoeft u allergieën toch niet simpelweg te ondergaan. Er zijn in de eerste plaats verschillende tips die u ter hand kunt nemen om blootstelling aan allergenen te voorkomen. Wanneer uw allergie toch de kop opsteekt, kunt u REACTINE® gebruiken om de periode van allergie voor u zo draaglijk mogelijk te maken. 

Babyverzorging

Zachte verzorging voor de delicate huid van de allerkleinsten.

Huidverzorging

Een gezonde huid is de voorwaarde voor een stralend uiterlijk.

Intieme hygiëne

Al tientallen jaren vertrouwen vrouwen op de producten van Johnson & Johnson Consumer Nederland voor hun intieme hygiëne.

REACTINE® is een geneesmiddel met als werkzaam bestanddeel cetirizine. Niet toedienen aan kinderen jonger dan 6 jaar, patiënten met een ernstige nierfunctiestoornis of met een lactose-intolerantie.
Geen langdurig gebruik zonder geneeskundig advies. Lees voor gebruik aandachtig de bijsluiter.
Vergunninghouder: Johnson & Johnson BV, Rooseveltweg 15, 1314 SJ Almere. KOAG nr 33-0412-0521.