Daktarin® Logo

 

 

Gebruik van Daktarin bij voetschimmel:

Onze voeten zijn erg kostbaar want ze dragen ons dag in dag uit. Maar voeten zijn ook erg kwetsbaar. Ongeveer 20% van de mensen heeft last van voetschimmel*. Iedereen kan ermee te maken krijgen: de bouwvakker op veiligheidschoenen, de puber op sportschoenen of de oma die vaak zwemt. Daarom hebben onze voeten zorg nodig.

 

 

Zichtbare symptomen van voetschimmel zijn vaak jeuk, schilfertjes en/of kloofjes tussen de tenen. In dit opzicht ontwikkelde Johnson & Johnson Consumer het DAKTARIN® assortiment. Deze geneesmiddelen kunnen gebruikt worden voor zowel de acute behandeling als voor de nazorg.
*Study: SYNOVATE U&A 2007


Stap 1: Meteen behandelen
Hebt u een voetschimmel opgelopen? DAKTARIN® Crème of DAKTARIN® Strooipoeder pakt voetschimmels eenvoudig en doeltreffend aan. Kiest u voor de crème, smeer deze dan 1 à 2 keer per dag tot ongeveer 2 centimeter rondom de geïnfecteerde plekken, de schimmel heeft zich namelijk verder uitgebreid dan u met het blote oog kunt zien. Bij gebruik van het DAKTARIN® Strooipoeder, brengt u het poeder 1 à 2 keer per dag aan op het letsel.

Stap 2: herhaal de behandeling gedurende 2-6 weken
Is de infectie verdwenen? Uitstekend! Toch is het belangrijk dat u nog 10 dagen blijft nabehandelen. Zelfs wanneer u geen last meer hebt, is het cruciaal dat u de behandeling nog niet beëindigt: de symptomen zijn dan misschien wel weg, de laatste restjes van de schimmel nog niet.


Stap 3: behandel ook je schoenen en sokken
Vergeet niet dat er geïnfecteerde huidschilfers in uw sokken en schoenen kunnen achterblijven. De schimmelsporen overleven lang en kunnen zo uw voeten herbesmetten. Behandel daarom ook uw sokken en schoenen met DAKTARIN® Strooipoeder, en dit tot 10 dagen nadat alle zichtbare symptomen zijn verdwenen.

 

En wat met kalknagels?
Heb je ook schimmel op uw teennagels? Gebruik dan DAKTARIN® Nagellak:

  • Knip de geïnfecteerde nagel(s) regelmatig zo kort mogelijk af.
  • Breng een- tot tweemaal per dag een laagje DAKTARIN® Nagellak aan op de aangetaste nagel(s) en/of het nagelbed. Laat goed drogen.
  • Reinig de nagel voor elke nieuwe toepassing grondig met aceton (geen nagellakremover). Zo vermijd je dat de aangebrachte lagen te dik worden en dat DAKTARIN® de nagel niet meer kan bereiken.
  • Een aangetaste nagel kan alleen weer gezond worden door aangroei van een nieuwe, gezonde nagel. Hou daarom de behandeling vol tot de schimmel volledig uitgegroeid is, gemiddeld 7 tot 8 maanden.

Bij gebruik van DAKTARIN® Nagellak dient u, in het begin en in ieder geval indien er na 2 maanden geen verbetering wordt gezien, uw huisarts te raadplegen.


Meer informatie kunt u vinden op www.daktarin.nl

DAKTARIN® Strooipoeder, Crème en Nagellak (miconazole) zijn geneesmiddelen die uitkomst bieden bij schimmelinfecties.
Geen langdurig gebruik zonder geneeskundig advies. Lees voor gebruik aandachtig de bijsluiter.

Klik hier voor de bijsluiter:   
DAKTARIN® Strooipoeder

DAKTARIN® Crème

DAKTARIN® Nagellak

Vergunninghouder: Johnson & Johnson BV, Rooseveltweg 15, 1314 SJ Almere. KOAG nr 33-0412-0521.