1 Home > 2 Over ons > 3 Verantwoordelijkheid

Verantwoordelijkheid

Ondersteuning van sociale initiatieven, inzet voor het milieu, gezonde groei – Johnson & Johnson neemt zijn verantwoordelijkheid op. Wereldwijd en in Nederland.

Al sinds 1943 heeft Johnson & Johnson ethische principes vastgelegd in zijn Credo, die tegelijk dienen als maatstaf en als inspiratie. De toenmalige zaakvoerder Robert Wood Johnson formuleerde daarin de verantwoordelijkheid die elke medewerker draagt: tegenover zijn collega's, partners en leveranciers, klanten, aandeelhouders van het bedrijf en de maatschappij. Waarden zoals kwaliteitsbewustzijn, verantwoordelijkheid voor het algemeen welzijn, inzet voor gelijkekansenbeleid en een spaarzaam gebruik van natuurlijke bronnen krijgen daarin een belangrijke plaats.

Aan de betekenis van deze richtlijnen is er niets veranderd. Het bedrijf neemt zijn sociale, ecologische en commerciële verantwoordelijkheid op: Johnson & Johnson heeft in 2010 wereldwijd in meer dan 50 landen ongeveer 600 miljoen dollar besteed aan nagenoeg 700 projecten voor de samenleving en samengewerkt met talrijke non-profitorganisaties. Het engagement wordt erkend: het concern is o.a. opgenomen in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI World). De duurzaamheidsindex omvat de eerste tien procent van de grootste 2.500 bedrijven, die opgenomen zijn in de Dow Jones Global Index.

Download

Ons Credo (PDF, 174 KB)

Over ons

Meer informatie over
Johnson & Johnson Consumer Nederland