1 Home > 2 Over ons > 3 Verantwoordelijkheid > 4 Healthy Planet: ecologische ver- antwoordelijkheid

Healthy Planet: ecologische verantwoordelijkheid

Een belangrijke factor voor de levenskwaliteit van onze samenleving is een intact leefmilieu. Johnson & Johnson streeft concrete doelstellingen na voor milieubescherming.

Wie de levenskwaliteit en gezondheid van de mensen - en dus ook die van toekomstige generaties - wil verbeteren, moet de wereld beschermen waarin hij leeft en werkt. Een stevige basis daarvoor wordt verschaft door de wereldwijde certificatie van de productie- en onderzoeksvestigingen van Johnson & Johnson volgens de norm ISO 14001. Het bedrijf wil zich echter nóg verbeteren. Hoewel de wereldwijde omzet tussen 1990 en 2010 meer dan verdriedubbeld is, daalde de CO2-uitstoot voor het hele bedrijf met 23%. Een van de maatstaven: tegenwoordig haalt Johnson & Johnson wereldwijd meer dan een derde van zijn energieverbruik uit hernieuwbare bronnen. In de VS is het bedrijf zelfs leider in het gebruik van fotovoltaïsche cellen. Twaalf productievestigingen halen hun stroom volledig uit hernieuwbare energie.


Klimaatvriendelijk groeien
In april 2011 heeft Johnson & Johnson het huidige programma Healthy Planet 2015 gepubliceerd, met nieuwe doelstellingen voor milieubescherming. Tot 2020 moet de ecologische voetafdruk nog kleiner worden: Johnson & Johnson verbindt er zich wereldwijd onder andere toe om tien procent minder afval te produceren, 50 megawatt stroom uit hernieuwbare bronnen te halen en de CO2 -uitstoot van zijn productievestigingen met 20% terug te dringen ten opzichte van 2010.

 

Een overzicht van het wereldwijde engagement van Johnson & Johnson
vindt u hier.

Download

Ons Credo (PDF, 174 KB)

Over ons

Meer informatie over
Johnson & Johnson Consumer Nederland