1 Home > 2 Over ons > 3 J&J wereldwijd

Johnson & Johnson wereldwijd

Lichaamsverzorging, hygiëne of vrij verkochte geneesmiddelen: wereldwijd vertrouwen miljoenen consumenten op de merkproducten van Johnson & Johnson Consumer.

Johnson & Johnson Consumer Nederland is een dochterbedrijf van het wereldwijd succesvolle concern Johnson & Johnson. Met zo'n 134.000 medewerkers in 60 landen en een omzet van circa 76,5 miljard USD is het concern internationaal een van de grootste leveranciers op het gebied van gezondheidszorg.

De groeiende markt van de consumergoederen
Johnson & Johnson is over de hele wereld actief in drie werkgebieden: Consumer Health Care, Medical Devices & Diagnostics en Pharma. In het eerste is Johnson & Johnson in Nederland vertegenwoordigd met bekende merken als IMODIUM®, DAKTARIN®, ROC® en LISTERINE®. Na de bedrijfstak Medical met ongeveer 40 procent omzetaandeel en Pharmaceutical met ongeveer 37 procent omzetaandeel, draagt de bedrijfstak Consumer Health Care in belangrijke mate bij aan het internationale succes van het bedrijf: in 2011 stond dit in voor een kwart van de totale winst van het bedrijf en bedroeg de omzet 14,9 miljard USD.

Investeringen in de toekomst
In de afgelopen vijf jaar investeerde Johnson & Johnson wereldwijd bijna 37 miljard USD in de ontwikkeling van nieuwe producten. Dat bewijst hoe belangrijk Onderzoek en Ontwikkeling voor het bedrijf zijn. De innovaties leveren niet alleen een belangrijk aandeel op in de winst van Johnson & Johnson, maar garanderen zijn voorsprong op de concurrenten. En dit met producten die steunen op modern onderzoek – en optimaal tegemoetkomen aan de behoeften van de consument.

Meer over de wereldwijde activiteit van het consumeraandeel van Johnson & Johnson kunt u lezen op de internationale website van het bedrijf.

Over ons

Meer informatie over
Johnson & Johnson Consumer Nederland

Portfolio

Meer informatie over onze merken!

Johnson & Johnson Blog

Lees ook de blog "Kilmer House" voor de geschiedenis van Johnson & Johnson.