1 Home > 2 Over ons > 3 Onderzoek & Ontwikkeling

Onderzoek & Ontwikkeling

Innovatiekracht is een van de sleutels die bijdraagt tot het succes van Johnson & Johnson Consumer Health Care. Elk product dat we op de markt brengen, moet voldoen aan de hoge kwaliteitsnormen die onze experts uit onderzoek en ontwikkeling opleggen.

Johnson & Johnson Consumer Health Care hecht veel belang aan de veiligheid, tolerantie en werkzaamheid van zijn producten om te voldoen aan de eisen van de consument. De afdeling Onderzoek & Ontwikkeling (O & O) onderwerpt elk product aan uitgebreide testen voordat het op de markt wordt gebracht. Dat geldt voor nieuwe producten, maar ook bijvoorbeeld voor producten die al op de markt te vinden zijn – o.a. wanneer de formule wordt aangepast op basis van wettelijke eisen of wordt geoptimaliseerd in functie van de behoeftes van de consument.

Nauwlettend getest
De kwaliteit van de ontwikkeling begint al bij de zorgvuldige selectie van de grondstoffen die nodig zijn voor de productie. Vervolgens stellen de experts uit O & O verschillende prototypes van het product op en testen ze hun werking en stabiliteit. Pas wanneer de producten uitgebreide tests in het laboratorium en met proefpersonen succesvol hebben doorstaan, brengt Johnson & Johnson Consumer het meest performante product op de markt.

Dialoog is voor ons belangrijk
Dankzij hun dialoog met de consumenten, kunnen onze experts nauwlettend analyseren hoe de markt op ons aanbod reageert. Wij onderhouden bovendien nauwe contacten met artsen, apothekers en andere gezondheidsdeskundigen. Op die manier kunnen wij ons aanbod steeds afstemmen aan hand van de laatste nieuwigheden uit wetenschap en praktijk. Onze zorgvuldigheid bij productie loont: enquêtes bij consumenten en consumententests bevestigen regelmatig dat onze producten optimaal voldoen aan hun behoeftes.

Innoverende formules
Uiteraard spelen ook de ingrediënten zelf een cruciale rol. Onze onderzoekers en ontwikkelaars gebruiken uitsluitend hoogwaardige, uitgebreid geteste stoffen en zoeken voor elk product naar de meest efficiënte samenstelling. Het mondwater van LISTERINE® bijvoorbeeld bevat etherische oliën zoals menthol, thymol en eucalyptusolie en het ontstekingsremmende methylsalicylaat – een innoverende formule voor bijzonder doeltreffende resultaten.

Motor voor succes
Johnson & Johnson Consumer Nederland werkt samen met talrijke J&J onderzoekssites wereldwijd. De Europese onderzoekscentra bevinden zich in Frankrijk (Parijs en Val de Reuil, Normandië) en Zweden (Helsingborg). Dankzij de grote inspanningen in ontwikkeling komen er om de paar jaar nieuwe producten bij in de portfolio van Johnson & Johnson Consumer Health Care, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke kennis. Wereldwijd hangt het consumeraandeel van Johnson & Johnson voor een derde van zijn omzet af van innovatie – wat aantoont hoe belangrijk onderzoek en ontwikkeling voor het bedrijf zijn.

Over ons

Meer informatie over
Johnson & Johnson Consumer Nederland

Download

Ons Credo (PDF, 174 KB)

Carrière bij Johnson & Johnson Consumer Nederland

Meer over werkmogelijkheden bij Johnson & Johnson Consumer Nederland.